Over ons

Veer&Moon spreken in bloementaal

Wist je dat geliefden in de Victoriaanse tijd (Verenigd Koninkrijk, 1837 – 1901) in het geheim met elkaar communiceerden met behulp van bloemen? Sindsdien heeft iedere bloem zijn eigen betekenis. Als je die betekenissen kent, kun je ze inzetten om anderen een origineel cadeau met een mooie boodschap te geven. Juist in een tijd van snelle communicatie, vluchtige relaties en drukke agenda’s, is het belangrijk stil te staan bij betekenis in het leven.

Wij zijn Veer&Moon: Veronique van Campen (Grafisch vormgever) en Annemoon van Steen (visueel vormgever) en we ontmoetten elkaar in 2013. Dat klikte meteen door onze wederzijdse passie voor vormgeving, papier, boeken, letters, beeld en de natuur. Voor we het wisten werden we Veer&Moon en geïnspireerd door het boek ‘De Verborgen Taal van Bloemen’ van Vanessa Diffenbauch kwamen we op het idee een productlijn te ontwikkelen met als uitgangspunt de Victoriaanse bloementaal.

Aandacht voor elkaar en de natuur

We zijn blij dat je ons helpt de wereld een beetje vriendelijker en kleurrijker te maken door het verspreiden van de bloementaal en daarmee de wereld óók nog een beetje groener te maken!

We doen ons uiterste best om onze collectie zo duurzaam mogelijk te produceren met aandacht voor het welzijn van mens en dier. Zo is onze thee biologisch, zijn de bollen en zaden dat deels ook, maar in ieder geval Planet Proof. Worden de zadenzakjes van tomatenvezel gemaakt en produceren we zoveel mogelijk binnen Nederland en Europa. Ook werken we nauw samen met verschillende sociale werkplaatsen waar met veel enthousiasme en aandacht de producten van Veer&Moon worden vervaardigd. Hiermee helpen we mee aan de ontwikkeling en arbeidsintegratie van mensen met een arbeidsbeperking. En krijgen zij de kans door te groeien naar een plek op de reguliere arbeidsmarkt. Zo dragen we ons steentje bij aan een groenere toekomst.

Eigen stijl

Veer&Moon onderscheidt zich door de bloem van top tot teen te laten zien. Hierbij zie je de oorsprong, de wortel: Is het een bloem uit een bol of uit een zaadje? Een felle verfvlek is de enige kleurige toevoeging aan de simpele zwarte pentekening. De natuur in al zijn eenvoud.

Zo willen we je inspireren met nieuwe ideeën over de toepassing van het geven van bloemen en op die manier van bloemen een nóg veelzeggender cadeau maken. Geef een ander of jezelf een persoonlijk en symbolisch cadeau, waarbij je de ontvanger uitdaagt tot creativiteit en hij of zij er nog lang een hoop plezier aan beleeft.

Laat bloemen het woord voor je doen!

Veronique & Annemoon

info@veerenmoon.com